Dagligdagen i vuggestuen

De 0 til 2-årige Alfer, Trolde og Trunter spiser et let formiddagsmåltid mellem 9.00 og 9.30. Vi henstiller, at I afleverer jeres barn enten før eller efter måltidet.

Fra kl. 9.30 og frem til frokost vil vi være på tur, på legepladsen, synge og spille, male, bage og lignende i større eller mindre grupper. Måske har enkelte brug for en lur. Vi vil løbende orientere jer om aktiviteterne.

Efter frokost sover de fleste børn til middag. Børnene spiser frugt mellem 14.00 og 14.30, og derefter leger vi ude eller inde, afhængig af vejret.

Når vi planlægger vores dag, prøver vi at være opmærksomme på børnenes signaler, på vejret etc., som så afgjort kan få os til at disponere anderledes. Derfor kan dagens gang også blive ændret i perioder.

Mad & måltider

Alle børn i Elverhøjen får mad fra køkkenet, indtil de er fyldt tre år.

Morgenmad:

Fra kl. 7 til 8 kan børnene få hjemmebagt brød, ost, marmelade, grød mv. Vi giver mælk til.

Formiddagsmåltid:

Fra kl. 9 til 9.30 samles vi og spiser et let måltid og synger evt. en lille sang.

Frokost:

Kl. 10.30 til 11 byder vi på varm mad. Med den varme mad kan vi bedst ud­nytte og variere, hvad der er på ‘markedet’ i sæsonen. Vi serverer dog også brød med pålæg en gang om ugen. Til frokosten drikkes der vand. Bemærk i øvrigt, at særlige hensyn til kosten kan imødekommes i tilfælde af allergi eller lignende.

Du kan se madplanen på opslagstavlerne hos Alfer, Trolde og Trunter. De fleste uger forløber efter dette mønster:

 

Mandag

Suppe eller grød

Tirsdag

I reglen varm kødret

Onsdag

Fast fiskedag

Torsdag

Vegetarisk dag

Fredag

Smørrebrød

 

Frugt: 
Kl. 14 er der frugt/frugtgrød og brød, med mælk til.

 

Middagsluren

Når det er tid til en blund, sover de otte ældste i små senge inden døre. Derudover har vi 21 krybber i vores krybberum. Dit barn har også mulighed for at sove til middag i jeres egen barnevogn, men kun hvis der er plads i krybberummet.